<< Vissza a fészkelőhelyekhez

 

 

A "Nyíregyháza, Váci Mihály Kulturális, Művészeti És Gyermekcentrum" fészkelőhely fészkeinek számlálásai
FajFészkek vagy üregek számaPárok számaMódszer (a párok számának megállapítására)Számlálás idejeVolt-e pusztulás?Veszélyeztetettek-e a fészkekMegfigyelőMegjegyzésFeltöltőMódosítás dátuma...

molnárfecske

100

83

fészkek vagy üregek megfigyelése alapján

2013-08-01

Gilányi Gábor

Gilányi Gábor

2013-08-01 07:50:55

molnárfecske

92

68

fészkek vagy üregek megfigyelése alapján

2012-05-23

Sütő Eszter, Kökény Barbara

148 sérült, régi fészket találtunk.

Kökény Barbara

2012-05-24 17:37:02

1
Összesen: 1 oldal / 2 sor
(=)

 Útmutató

 • A fenti táblázatban láthatja a fészkelőhelyen végzett fészekszámlálások adatait. Az egyes mezők nevére kattintva sorba lehet rendezni az adatokat, s az alatta lévő kereső mezőkbe írt értékek vagy szövegek alapján szűréseket is végezhet, az alábbiak szerint:
  • szöveg típusú (string) adatokat tartalmazó mezők esetén a kereső mezőbe beírt karakterláncot (legyenek azok betűk és/vagy számok) tartalmazó rekordokat jeleníti meg a táblázatban.
  • = : szám vagy dátum típusú adatokat tartalmazó mezők esetén használható, s csak azokat a rekordokat jeleníti meg a táblázatban, melyek pontosan a kereső mezőbe beírt számot vagy dátumot tartalmazzák. Dátum esetén a táblázatban látható formátumban kell a keresett dátumot beírni (YYYY-MM-DD, pl. 1999-01-15)!
  • > és < : szám vagy dátum típusú adatokat tartalmazó mezők esetén használhatóak, s a keresőmezőbe beírt számnál vagy dátumnál nagyobb (>) vagy kisebb (<) értéket tartalmazó rekordokat jeleníti meg.
 • A táblázat alatti mezőbe írt számmal tudja beállítani, hogy hány sort szeretne látni egy oldalon. A szám beírása után a (=) jelre kell kattintani.
 • Az oldalak között lapozni a megfelelő jelekkel (Következő egy oldallal előre, Előző vissza, Utolsó a legvégére vagy Első az elejére ugrik) vagy az oldalszám linkekre kattintva lehet.
 • Ha belépett, akkor Ön is feltöltheti megfigyelési adatait.
 • Adatok feltöltésekor segítséget nyújt az kitöltendő űrlap alatt olvasható Kitöltési útmutató. Első alkalommal mindenképpen ajánlott elolvasni!
 • Ha saját feltöltött adatát szeretné kiegészíteni vagy módosítani, akkor a jobb oldalon látható  kell kattintania.
 • Ha saját feltöltött adatát törölni szeretné, akkor a jobb oldalon látható delete kell kattintania.
 • Ha egy fészkelőhelyen többször is megszámolja a fészkeket egy éven belül, akkor töltse fel az adott napi számlálás adatait. A korábbiakat nem kell törölnie, hiszen a fészkek száma a költési időszak elején és végén nem feltétlenül egyezik meg.

 

Várjuk az archív adatokat is!

Sokan évről-évre feljegyzik, hogy hol fészkeltek fecskék vagy gyurgyalagok a környékükön vagy a saját házukon, s a korábbi években is megszámolták a fészkeket. Ezek az archív adatok nagyon hasznosak lehetnek számunkra, ezért kérjük, hogy akik rendelkeznek ilyen régi adatokkal, azok töltsék fel az adatbázisba. 

 

Kérjük, hogy az adatbázissal kapcsolatban felmerülő problémákkal és kérdésekkel forduljanak munkatársainkhoz, a fecskefigyelo@mme.hu e-mail címen!