Melyik év adatait szeretné látni a térképen? Melyik faj adatait szeretné látni?

A térkép alatt további hasznos információkat olvashat!  Településre nagyítás:

Ha nem csak fészkeknél figyeli a sarlósfecskéket, gyurgyalagokat és fecskéket, s érdekes megfigyelési adatai vannak (tavaszi megérkezők, nyári gyülekezők, őszi vonuló csapatok stb.), akkor az "Érdekes megfigyelések" menüpontot ajánljuk!

Érdemes végignézni ezt a videót is, ha az adatbázis működéséről és a feltölthető adatokról szeretne többet megtudni! >>

 
A térkép fölötti legördülő menükből kiválaszthatja, hogy melyik év és melyik faj adatait szeretné látni. (Az összes adatot együtt is megtekintheti.)
 
Az adatbázis további részeit a fenti Menü használatával érheti el.
 
A térképi alkalmazás a közeli pontokat kék (1-9 pont), sárga (10-99 pont) és piros (100 pontnál több) körökkel jelezve összevonja, s a kör közepében megjeleníti az összevont pontok számát. Ezekre a körökre kattintva, az összevont pontokra nagyítódik a térkép.
A megfigyelési pontokat jelölő markerekre kattintva, egy felugró szövegbuborékban olvashatóak az adott megfigyelés legfontosabb adatai. Az egyes fajok megfigyeléseit más-más színű marker jelöli.
 
 
Néhány információ a térkép mozgatásáról
+ A Google térképet a bal felső sarokban található gombokkal (+/-) és „csuszkával” vagy a görgős egereken scrollozással tudja nagyítani/kicsinyíteni.
+ A térképet az egér mozgatásával és bal gombjának egyidejű lenyomásával vagy a bal felső sarokban látható nyilakra kattintva tudja bármely irányban mozgatni. 

+ A térképi felület bármely pontján történő dupla kattintásra az adott pont kerül a középpontba.